The JavaScript of Today and Tomorrow - 9-Okt - Stockholm

Den 9 oktober är Edument on Tour tillbaka i Stockholm! Tillsammans med Knowit bjuder vi på en kväll full av kunskap, mat och dryck!

 

Vi börjar kvällen med föreläsningen JavaScript today: abandon all hope. JavaScript har vuxit ur sitt originalsyfte flera gånger om, från att ha använts för hover-effekter på 90-talet, är det idag ett oundvikligt måste i webbutveckling. Det finns många säkra, skalbara och robusta språk att välja mellan, och JavaScript är inte ett av dem.

JavaScript saknar ett flertal av de moderna språkens funktioner, det saknas till exempel klasser och integers.

 

Efter en paus med mat och dryck går vi vidare och tittar på nyheterna i ES6 och vad gott de bringar. Del två, Our JavaScript future: what ES6 has to offer kommer att täcka den senaste uppdateringen och dess nyheter. Den förra större uppdateringen till JavaScript var ES5 som släpptes 2009. Nu är det dags för nästa stora uppdateringen - den största någonsin dessutom. Nyheterna i EcmaScript 6 är mycket välkomna, ett par av dem vi vill nämna är ny semantik, ny syntax och nya data typer som ska underlätta livet för JavaScript-utvecklare.

 

Föreläsningarna hålls av Carl Mäsak från Edument. Han är en av de aktiva utvecklarna av Perl 6, och deltar i arbetet kring kompilatorer, språkspecifikation och community-skötsel.

Läs mer om eventet och boka

Visningar: 121

Kommentera

Du måste vara medlem i SweNug för att lägga till kommentarer!

Gå med i SweNug

© 2018   Created by Jarle Skogheim.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor