Eventdetaljer

[Skåne] CQRS

Tidpunkt: 14 Juni 2011 från 17.30 till 20.00
Plats: Informator
Gata: Dockplatsen 1
Ort/Stad Malmö
Webbsida eller karta http://www.hitta.se/LargeMap.…
Telefon: 0708-166856
Eventtyp: seminarie
Organiserat av: Tore Nestenius
Senaste aktivitet: Jun 14, 2011

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning

Välkommen till en CQRS-kväll i Malmö

 

CQRS (Command/Query Responsibility Segregation) är ett hett ämne just nu, med löfte om att både ge affärsförsprång och djupare insikt i applikationsutveckling. Är du nyfiken på CQRS? Hos oss får du lära dig grunderna, och hur du kan tillämpa CQRS i ditt eget utvecklande.

 

En hel generation av affärsmjukvara har gått i samma fälla: vi har börjat tro att det bästa sättet att göra en affärsapplikation är att presentera skärmar med värden som användaren kan redigera, och sedan trycka "Spara". Någonstans på vägen har vi glömt bort att det är programmens jobb att sköta affärslogiken, inte användarnas. Vad händer om vi återinför "semantiska operationer" i vår mjukvara? Det är vad CQRS handlar om.

 

CQRS (Command/Query Responsibility Segregation) tar som utgångspunkt att vi kan ge namn på händelserna i en applikation, och att en applikation har nytta av att separera skrivning från läsning. Lager för lager kan vi gå igenom vårt system och se förändringarna slå igenom. Resultatet kan mycket väl få oss att undra varför inte alla bygger applikationer på det här sättet.

 

Agenda:
17.30-18.00: Samling och lite förtäring
18.00-19.30: CQRS
19.30-20.00: Q/A


Sponsorer:
Edument AB
Informator AB

 

Kontakta tore@edument.se om ni har några frågor.

 

Om talaren

Carl har arbetat inom mjukvarubranchen de senaste 15 åren. Hans erfarenhet spänner över ett stort antal paradigm och plattformar, och han har utvecklat allt från skräddarsydda websidor och bioinformatik-toolkits till grammatikmotorer och kompilatorer. Hans specialitet är att skriva system som samordnar och systematiserar stora mängder heterogen data -- eller, mer vardagligt, "att bringa ordning i kaos". Han tycker även om att läka stora system i behov av en arkitekt. Carl bor i Lund och jobbar åt Edument AB.

 

PS:

Carl Mäsak kommer även och talar på 'Community Connection III - Software Architecture best practices',

http://www.swenug.se/profiles/blogs/swenug-faar-rabatt-paa i Malmö, Göteborg och Stockholm. Där kommer han tillsammans med Jimmy Nilsson, Jonathan Worthington, och Andreas Krohn att prata mer om Arkitektur, CQRS, Event Sourcing, DDD (Domän-Driven Design) och API-er. Swenugs medlemmar har rabatt.

Kommentarplank

Kommentera

Erbjudande till [Skåne] CQRS att lägga till kommentarer!

Gå med i SweNug

Deltar (36)

Deltar kanske (5)

Deltar inte (10)

© 2018   Created by Jarle Skogheim.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor